Viața are suișuri și coborășuri, alternând perioadele mai liniștite cu cele de activitate intensă, griji, tensiuni și evenimente nefericite.
Acestea din urmă sunt inerente existente umane și sunt generatoare de stres și anxietate. De cele mai multe ori, când lucrurile se liniștesc, persoană reușește să se calmeze, să se detensioneze și totul revine la normal.
Ce ne facem atunci cănd stresul devine cronic, când pare să nu mai aibă o cauza obiectivă și imediată?
Un chestionar despre anxietate poate spune dacă este cazul să ne îngrijorăm, dacă anxietatea a devenit o tulburare de sănătate mentală și dacă trebuie să mergem la medic.
Test depresie Online
Contents
În prezent, există în lume 121 de milioane de oameni diagnosticați cu depresie, motiv pentru care această tulburare afectivă este supranumită boală secolului al XXI-lea.
O stare de tristețe continuă, care se prelungește pe o perioada de săptămâni, luni, ani, plâns frecvent, pesimism, absența bucuriei de viață, lipsa de motivație, anxietatea permanentă sunt câteva simptome ale depresiei, care se poate manifestă și prin disfuncții fizice.
Un test despresie online poate fi realizat simplu, din intimitatea locuinței, și ajută persoană să își evalueze nivelul de stres și anxietate și să afle dacă este cazul să consulte un psiholog sau psihiatru.
Căt de precis este acest test
Chestionarul online este bazat pe “Hamilton Anxiety Rating Scale” folosită de psihologi și terepeuti. Scopul scalei de evaluare a anxietatiii Hamilton este de a analiză severitatea anxietății.
Deși este una dintre primele scale de evaluare a anxietății publicate, HAM-A rămâne utilizată pe scară largă de către clinicieni din întreagă lume.
Scala este formată din 14 itemi, fiecare definit printr-o serie de simptome și măsoară atât anxietatea psihică, cât și anxietate fizică, somatică.
Pentru cine este acest test?
Este un chestionar foarte bine realizat, cu rezultate precise, făcut pentru toată lumea. Este destinat atât adulților, cât și adolescenților și copiilor, iar completarea lui durează până la 15 minute.
Tipuri de anxietate
In functie de tipul de anxietate si de severitatea simptomelor, se stabileste si tratamentul acestei afectiuni. Atat pentru starea temporara de anxietate, cat si pentru anxietatea diagnosticata clinic este de ajutor un astfel de chestionar.
Anxietatea generalizată
În acest tip de anxietate persoană experimentează griji constante, accentuate, legate de aspecte generale precum relația cu familia și prietenii, situația financiară, perspectivele de viitor. Practic nu mai este important subiectul în sine și rezolvarea acestuia, căci starea de anxietate este în acest caz cronică.
Anxietatea socială presupune o teamă accentuată referitoare la situații sociale (întâlniri, ședințe, interviuri, petreceri, conferințe), aceste evenimente provocând un puternic disconfort emoțional. Persoană încearcă să își reducă interacțiunile sociale, iar cele care nu pot fi evitate pot duce la atacuri de panică și alte simptome neplăcute.
Anxietatea la copii
În funcție de etapă de creștere și dezvoltare, orice copil experiementeaza temeri și frici, ceea ce este absolut normal. Ele devin o problema și vorbim despre anxietate atunci cănd aceste stări afectează capacitatea copilului de se adapta și a funcționa în societate, începănd cu familia, grădiniță sau școală sau în interacțiunile cu alte persoane.
Tratamente
Persoană afectată de această tulburare poate consumă ceaiuri pentru anxietate: mușețel, floarea pasiunii, ginkgo biloba, rădăcina de valeriana, levănțică, kava, ashwagandha.
De asemenea, un sprijin însemnat îl reprezintă tratament homeopat anxietate, care se adresează direct și precis unei cauze sau unui anumit simptom.
De exemplu, arnica se recomandă în suferință posttraumatică, Lachesis sau Lac-caninum pentru frică de șerpi, Carcinozinum și Bizmut pentru frică de cancer, Borax în anxietatea legată de zbor etc.