Lista de activități care te pot ajuta să alungi depresia

Depresia este o afecțiune foarte complexă.

O putem asemana chiar și cu o caracatiță, care, în încercarea de a pune stăpânire pe întreg organismul nostru, își întinde tentaculele pline de tristețe peste tot. Însă nu trebuie să lăsăm depresia să se extindă până în punctul în care să ne simțim acaparați de amărăciune, ci mai degrabă, trebuie să o distrugem de la rădăcină.

Acest lucru nu este unul deloc simplu, însă cu pași mici, dar importanți, vei putea ajunge la rezultatele pe care ți le dorești.

Pe parcursul acestui articol îți vom oferi o serie de sugestii de activități care te pot ajuta să alungi depresia.

Iar la sfârșit, îți vom oferi și o recomandare de tratament, care, combinat cu activitățile despre care urmează să vorbim, are rezultate spectaculoase în ceea ce privește tratarea depresiei.

Lista de activități care te pot ajuta să alungi depresia


Iată care sunt cele mai recomandate activități pentru a putea scăpa de senzația de tristețe pe care starea depresivă ți-o aduce.

Făcându-le zilnic, și chiar de mai multe ori pe zi, starea ta generală va fi cu mult îmbunătățită. Iată care sunt acestea:

1. Yoga

Această tehnică ajută foarte mult la relaxarea întregului organism, iar prin tehnicile de respirație pe care le cuprinde, ajută și la oxigenarea mai bună a creierului.

Noi îți recomandăm să practici yoga în aer liber, te va ajuta mult mai mult. Practicarea de yoga te va face să devii mai conștient/ă de sine, te va ajuta să te înțelegi mai bine și să optezi și pentru alte perspective asupra gândurilor tale.

Toate astea în timp ce faci mișcare, care, deși ușoară și simplă, este mult mai benefică decât crezi.

2. Meditează

Meditația te va ajuta să îți regăsești pacea interioară. Este recomandat să-ți începi și să îți termini ziua cu episoade de meditație.

Aceasta te ajută în principal să scapi de stresul acumulat și să te relaxezi. Meditația cuprinde tehnici de respirație profundă, dar și de concentrare asupra momentului prezent.

Vei observa că după câteva minute de meditație, te vei simți mult mai “zen”, mai liniștit/ă și vei avea o atitudine mai pozitivă asupra a ce ți se întâmplă.

3. Petrece timp în natură

Aerul curat îți face mai mult bine decât ai putea crede, prin simplul fapt că îți este oxigenat creierul. Este importantă și expunerea la soare, fiind binecunoscut faptul că vremea frumoasă are calitatea de a ne ridica moralul.

Soarele are proprietatea de a crește nivelul de serotonină din organism ( substanță chimică ce ne ajută să fim calmi și ne îmbunătățește atenția, concentrarea și starea de spirit, fiind denumită și “substanța fericirii”).

4. Petrece timp cu cei dragi

Fie că este vorba de familie sau prieteni, o ieșire cu persoanele dragi ție te va încărca de pozitivitate.

Dacă alegi să te izolezi, nu vei face decât să lași depresia să te acapareze și mai mult. Așadar, nu refuza niciodată o ieșire cu prietenii sau familia.

5. Ține un jurnal

Un jurnal personal poate avea mai multe funcții.

De exemplu, de fiecare dată când te simți trist, poți nota în jurnal care sunt frustrările care nu îți dau pace, iar mai apoi, când faza de tristețe accentuată a trecut, te poți întoarce la lucrurile pe care le-ai notat, și le poți analiza, pentru a observa care a fost cauza tristeții, și cum poți înlătura acea cauză.

De asemenea, poți încărca un jurnal personal cu lucruri pozitive, lucruri pentru care ești recunoscător /recunoscătoare, pentru care te bucuri etc.

Iar atunci când ai momente de tristețe, citește ce ai scris în jurnal, aceste lucruri pozitive te vor ajuta cu siguranță să treci peste episodul depresiv.

6. Odihnește-te suficient

Somnul de calitate îți oferă o viața de calitate.

Așadar, dacă vrei ca problemele tale cu depresia să o ia pe calea cea bună, stabilește-ți un program optim de somn.

Concluzie


Aceste activități ajută foarte mult la tratarea depresiei, anxietății și a altor tulburări psihologice de acest fel.

Însă, din păcate, acestea nu sunt suficiente. Pentru a avea parte de rezultate cu adevărat satisfăcătoare, ai nevoie și de un tratament.

Noi am dezvoltat o serie de produse pe bază de extract pur de CBD.

Produsele noastre, printre care se numără pastile, ulei și jeleuri de CBD, reprezintă o soluție completă pentru tratarea depresiei definitiv.

Produsele ce conțin CBD calmează organismul, induc o stare relaxantă și ajută mai ales în perioadele stresante.

Dinu Emanuel
Dinu Emanuel

Am absolvit facultatea de medicina in Spania la Autonomous in 2009 si din anul 2018 am inceput sa profesez la ReginaMaria ca medic generalist Am obtinut si acreditarea pentru bunele practici ale plantei de Marijuana, implicit si CBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *