Cele mai bune antidepresive naturale fără rețetă

Există foarte multe persoane care, deși sunt conștiente că suferă de depresie, au rețineri în ceea ce privește vizita la medic.

Dacă și tu te numeri printre persoanele care experimentează deseori stări de tristețe și de anxietate, însă ceva te reține să mergi la medic, acest articol este pentru tine!

Îți vom oferi o mulțime de soluții naturale care te vor ajuta să învingi depresia, și care nu au nevoie de nici un fel de prescripție medicală.

Te invităm așadar să parcurgi acest articol în întregime și să te bucuri de toate informațiile gratuite pe care ți le oferim!

Cele mai bune antidepresive naturale 


Tratamentele naturiste pentru depresie au deveni din ce în ce mai căutate, și pe bună dreptate!

Acestea nu aduc nici un fel de efecte secundare negative asupra organismului, ci din contră, o mulțime de efecte pozitive pe mai multe planuri, nu doar în ceea ce privește depresia și anxietatea. Iată câteva tipuri de antidepresive naturale, pe care, dacă le folosești așa cum trebuie, vor reprezenta un adevărat ajutor în lupta pe care o duci cu depresia!

Iată câteva dintre cele mai bune antidepresive naturale:

1. Ulei/Pastile CBD

Reprezintă cea mai puternică variantă de tratament antidepresiv natural.

Mai ales că, folosind aceste produse, te poți vindeca definitiv de depresie. Au un efect absolut miraculos în ceea ce privește diminuarea simptomelor.

În plus, poți alege forma prin care să profiți de toate beneficiile pe care extractul de CBD le poate aduce organismului tău.

Pe greenifycbd.ro găsești o gamă variată de produse ce au la bază extract pur de CBD, precum: ulei de CBD, pastile de CBD, creme și jeleuri de CBD.

Acestea nu numai că sunt un ajutor de nădejde împotriva depresiei și a anxietății, ba chiar mai mult, ajută și la menținerea unui tract digestiv sănătos și la controlarea stresului.

Produsele de pe site-ul menționat mai sus sunt clasificate ca fiind produse premium, dea cea mai bună calitate, și cele mai bune pe care le poți găsi pe piața românească.

2. Lavanda

Ți s-a întâmplat să te aflii vreodată într-un câmp de lavandă?

Mirosurile și culorile parcă ți-au dat o stare excelentă, nu-i așa?

Ei bine, află că aceasta este una dintre numeroasele proprietăți ale lavandei, aceea de a relaxa organismul și de a alunga stresul, tristețea și gândurile negative.

În urma mai multor cercetări, specialiștii au dovedit faptul că lavanda are un excelent efect liniștitor asupra organismului.

Lavanda induce o stare de calm, sunt indicate atât în tratarea depresiei și a anxietății, cât și în tratarea tulburărilor de somn și a stresului.

Există numeroase produse antidepresive pe bază de lavandă pe piața farmaceutică, precum: lavanda în forma ei naturală (mirosul și aromele pe care le emană induc o stare de relaxare organismului, acționând anumiți stimuli din creier), ceai, capsule, apă de lavandă, uleiuri aromatice etc.

3. Omega 3

Această substanță, care se găsește cel mai des în uleiul de pește, are o mulțime de efecte benefice asupra organismului.

Aceasta acționează împotriva bolilor cardiace, a cancerului și a diabetului zaharat, dar mai ales, acționează în îmbunătățirea stării de spirit și restabilirea integrității structurale a celulelor cerebrale, care sunt esențiale în îndeplinirea funcțiilor cognitive.

Funcția din urmă are un rol esențial în ameliorarea simptomelor pe care depresia le aduce. S-a dovedit științific faptul că acizii grași din Omega 3 acționează ca un scut împotriva depresiei, ajutând considerabil la îmbunătățirea stării de spirit. Omega 3 se găsește în farmaci și drogherii sub formă de ulei de pește, capsule etc.

4. DHEA

Reprezintă un hormon pe care organismul nostru îl conține, și care, atunci când scade drastic, poate provoca depresie și anxietate.

Organismul produce DHEA prin intermediul glandelor suprarenale, însă în cazul bărbaților, acest hormon este produs și prin testicule. Iar o dată ce este produs, corpul îl înmulțește.

Această substanță ajută la reducerea inflamațiilor, dar și la echilibrarea hormonilor pentru a aduce o doză mai mare de energie în organism.

DHEA administrat sub formă de supliment alimentar acționează la îmbunătățirea anumitor niveluri hormonale (cum ar fi testosteronul și estrogenul), substanțe care, ajută la rândul lor la prevenirea reacțiilor autoimune și a tulburărilor de dispoziție, îmbunătățind calitatea generală a vieții și combătând depresia.

Când să vezi un doctor ?


Cu toate că produsele naturiste sunt foarte de bune în tratarea depresiei și a anxietății, acestea nu funcționează la fel în toate cazurile.

Se poate întâmpla să încerci o mulțime de tipuri de tratamente naturiste, și cu toate astea, cu toate că ai respectat toate regulile care ți s-au spus, depresia tot nu a încetat să te chinuie.

Dacă ți se întâmplă un astfel de lucru, atunci știi că a venit momentul să recurgi la medicină, și să ceri ajutorul unui medic.

Concluzie


Așadar, există o mulțime de tipuri de antidepresive care pot fi achiziționate fără rețetă.

Depinde doar de tine să-l alegi pe cel potrivit afecțiunii și organismului tău. Iar pe lângă aceste lucruri, trebuie să ți le administrezi corespunzător, ținând cont în același timp și de un stil de viață potrivit unei persoane care își dorește cu adevărat să scape de depresie.

Dinu Emanuel
Dinu Emanuel

Am absolvit facultatea de medicina in Spania la Autonomous in 2009 si din anul 2018 am inceput sa profesez la ReginaMaria ca medic generalist Am obtinut si acreditarea pentru bunele practici ale plantei de Marijuana, implicit si CBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *