Căt pot dura epdisoadele depresive ?

Depresia este una dintre cele mai supărătoare afecțiuni, faptul că este o boală de ordin psihologic o face să fie cu atât mai rea.

Dacă și tu ai experimentat această afecțiune, sau o experimentezi în prezent, cu siguranță și tu te-ai întrebat:

“Oare cât o sa mai dureze toată această tristețe?”. Ei bine, durata depresiei este diferită, aceasta fiind variată în funcție de tipul său.

Vom vorbi însă mai pe larg despre depresie, durata și tipurile acesteia, dar și cum poate fi vindecată, în rândurile ce urmează.

Te invităm așadar să parcurgi articolul până la capăt, te vei alege cu o mulțime de informații folositoare.

Ce este un episod depresiv ?


Așa cum am spus și anterior, depresia este de mai multe feluri, unul dintre acestea îl reprezintă episoadele depresive.

Un episod depresiv se caracterizează prin simptome asemănătoare depresiei.

Aceste simptome fiind: dispoziție depresivă (stare intensă de tristețe continuă), stare emoțională accentuată, modificări ale apetitului și a greutății, dificultăți în ceea ce privește somnul, energie scăzută, sentimente de inutilitate sau de vinovăție, dificultăți de gândire, concentrare sau probleme în luarea deciziilor, idei recurente de moarte, planuri sau tentative de suicid.

Cât durează episoadele depresive ?


Pentru ca o perioadă depresivă să fie caracterizată ca atare, trebuie ca pacientul să experimenteze simptomele aferente depresiei pentru cel puțin două săptămâni.

Iar în ceea ce privește durata propriu-zisă a episoadelor depresive, acestea pot dura chiar și o viață întreagă atunci când nu sunt tratate corespunzător.

Factori de risc pentru episoadele depresive recurente

Există mai mulți factori care au puterea de a influența considerabil modul în care depresia evoluează. Cei mai întâlniți astfel de factori sunt:

  • Amânarea tratamentului. În cazul în care episodul și-a făcut apariția în urmă cu ceva timp, însă nu i-a fost acordată atenția necesară și nici tratamentul, va fi mult mai greu ca depresia să fie vindecată.
  • Vârsta. Cu cât un episod depresiv apare mai devreme, cu atât cresc șansele ca acesta să reapară constant, o dată cu înaintarea în vârstă, însă devenind pe parcurs din ce în ce mai intensă și de lungă durată.
  • Alte afecțiuni de ordin psihologic prezente în organism, precum; psihoză; tulburări de personalitate; anxietatea, cresc riscul de episoade depresive lungi și recurente.

Poate depresia să dispară de la sine ?


Nu, depresia nu dispare de la sine. Și chiar dacă ai impresia că aceasta a dispărut, va apărea cu siguranță peste ceva timp înapoi.

Iar în cazul în care nu iei atitudine în timp util, vei avea probleme și mai mari, deoarece atunci când nu este tratată, depresia continuă să se agraveze, înrăutățind lucrurile din ce în ce mai tare.

Iar atunci când ajunge într-un stadiu grav, depresia devine din ce în ce mai greu de tratat.

Poate fi depresia vindecată ?


Da, din fericire, depresia poate fi vindecată prin numeroase metode.

Metoda de tratament trebuie aleasă în funcție de tipul depresiei, de stadiul în care a ajuns și de nevoile organismului.

Printre metodele de tratament, cele mai recomandate sunt:

1. Tratamentele naturiste pentru depresie

Pot fi achiziționate foarte ușor din farmacii, fără prescripție medicală. Acestea au un uriaș avantaj, nu au nici un fel de efecte adverse negative asupra organismului.

Cele mai bune medicamente naturiste pentru tratarea depresiei sunt capsulele și uleiul de CBD.

2. Terapia

Tratamentele naturiste merg mână-n mână cu terapia. Aceasta fiind un factor esențial în tratarea eficientă și rapidă a depresiei.

Terapia poate fi de mai multe feluri, iar pentru a o descoperi pe cea potrivită pentru tine, ai nevoie de îndrumarea unui psiholog sau a unui psihoterapeut.

3. Diferite acțiuni care te scot din starea depresivă

Pe lângă tratament și terapie, trebuie să faci și diferite activități antidepresive, de unul singur, pentru a reveni din nou pe linia de plutire.

Poți face acțiuni precum: meditație, sport, pictură, yoga, lectură și multe altele. Mai pe scurt, poți face orice activități care te relaxează și care te scot puțin din zona de confort.

4. Tratamentul medicamentos

Este oferit ca metodă de tratament de către medicii psihiatrii în cazurile mai grave.

Acest tip de tratament are însă un uriaș dezavantaj, acela ca au numeroase efecte secundare, care sunt foarte periculoase.

Dinu Emanuel
Dinu Emanuel

Am absolvit facultatea de medicina in Spania la Autonomous in 2009 si din anul 2018 am inceput sa profesez la ReginaMaria ca medic generalist Am obtinut si acreditarea pentru bunele practici ale plantei de Marijuana, implicit si CBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *