Cât trăiește un bolnav de Alzheimer

Boala Alzheimer este una destul de grava, care, din păcate, nu poate fi tratată definitiv. Aduce cu sine o mulțime de efecte negative, și te poate face dependent de cineva.

Pe parcursul acestui articol vom dezbate o întrebare foarte des pusă de către cei care suferă de Alzheimer, sau cei care au auzit de ea: “Cât trăiește un bolnav de Alzheimer?”.

Citește întreg articolul, și află care este speranța de viață a unei persoane care suferă de boala Alzheimer.

Ce este boala Alzheimer ?


Boala Alzheimer este o maladie neurodegenerativă progresivă, care afectează neuronii.

Și, așa cum este foarte posibil ca și tu să știi, neuronii nu se pot regenera, odată distruși, rămân așa. Alzheimerul afectează gândirea coerentă, memoria și comportamentul suferinzilor, aduce în cele din urmă demența, iar în timp duce la imposibilitatea desfășurării activităților zilnice.

De asemenea, afecțiunea Alzheimer este o boală frecventă la persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.

Aceasta apare din cauza multor factori, cel mai întâlnit este cel legat de înaintarea în vârstă, urmat de stres, diferiți factori externi care afectează desfășurarea normală a creierului, stagnarea pe durate foarte mari de timp (inactivitatea creierului poate provoca Alzheimer).

Cele mai întâlnite simptome ale acestei boli sunt: diferite tulburări de dispoziție, atacuri de panică nejustificate, apariția paranoiei, dificultăți în vorbire și menținerea atenției, dar și dezorientare în timp și spațiu.

Care este speranța medie de viața


Pacienții care suferă de boala Alzheimer au o durată de viață variabilă.

Speranța medie de viață este influențată de caracteristicile individuale ale fiecărui pacient. În medie, o persoană cu Alzheimer trăiește în  medie între 3 și 12 ani, în cea mai mare parte a cazurilor, studiile arată că speranța de viață între 8 si 10 ani.

Riscul de mortalitate este influențat în principal de vârstă.

Alți factori care favorizează evoluția bolii Alzheimer sunt: diferite fenomene psihiatrice, afectarea cognitivă severă, apariția tulburărilor de mers cu căderi frecvente, imobilizarea la pat.

De asemenea, agravarea bolii poate fi influențată și de diferite afecțiuni, precum hipertensiunea arterială sau diabetul zaharat.

Cu cât boala este descoperită mai devreme, cu atât șansele de a o ține mai mult pe loc sunt mai mari. Într-adevăr, pentru boala Alzheimer nu s-a descoperit încă un tratament vindecător.

Cât timp poate adăuga tratamentul corespunzător ?


Pentru aceasta boală s-au dezvoltat numeroase tratamente potrivite pentru Alzheimer, dezvoltarea și agravarea afecțiunilor poate fi ținută sub control.

Din păcate, până în prezent nu s-a descoperit un tratament miraculos, însă există câteva substanțe, care, dacă se regăsesc în compoziția produselor administrate, au șansa de a prelungi speranta de viață a bolnavilor de Alzheimer.

Iată câteva dintre produsele ce au un efect pozitiv asupra bolii: medicamentele antidepresive, uleiul de CBD și cea mai mare parte a suplimentelor alimentare care contin canabinoizi, donezepilul, memantina, colinesteraza, omega 3, ginko biloba, vitamina E etc.

Bineînțeles că, anii de viață pe care îi mai au persoanele depistate cu Alzheimer pe care i-am dat mai sus sunt doar niște numere, cifre care au rezultat în urma mai multor studii și cazuri ale pacienților cu Alzheimer, însă nu sunt niște date bătute în cuie.

Speranța de viață poate varia, atât în sens pozitiv, cât și în sens negativ. În cazul în care boala nu este tratată corespunzător, aceasta va degenera, simptomele se vor agrava, iar sănătatea va deveni din ce în ce mai precară.

În schimb, în cazul în care apelezi cât mai devreme la un medic specialist, iar acesta îți oferă tratamentul potrivit de care organismul tău are nevoie, ai șanse foarte mari de a-ți crește speranța de viață cu câțiva ani buni, chiar și cu până la 10 ani.

Așadar, apelează la un medic încă de la primele simptome pe care le ai.

Dinu Emanuel
Dinu Emanuel

Am absolvit facultatea de medicina in Spania la Autonomous in 2009 si din anul 2018 am inceput sa profesez la ReginaMaria ca medic generalist Am obtinut si acreditarea pentru bunele practici ale plantei de Marijuana, implicit si CBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *