Cum am scapat definitiv si singur de anxietate?

Cum am scapat definitiv si singur de anxietate?

Totul a început în primăvară lui 2020 o dată cu debutul pandemiei de covid care avea să însemne falimentul micii mele afaceri cu organizarea de evenimente.

M-am aflat curând în situația de a nu mai avea nicio sursă sigură de venit. Ce să faci când ambii adulți din gospodărie lucrează în aceeași firma lipsită acum de obiectul activității ei? Cu ce să plătesc grădiniță privată a fetiței, cum să renunț la meditațiile băiatului, de unde scot bani de facturi?

Erau căteva dintre sutele de gânduri care îmi măcinau mintea și sufletul zi și noapte. Am început să am insomnii, iar puținele ore de somn erau întrerupte de treziri bruște, coșmaruri, palpitații, senzație de sufocare și o frică teribilă de moarte.

O vreme am încercat să le controlez cu ușoare sedative pe baza de plante, dar, după numai câteva săptămâni de vagă ameliorare, am început să mă simt din ce în ce mai rău. Aveam reacții nervoase nejustificate și înspăimântătoare pentru copiii mei, la care se adaugă o stare de rău fizic constant, senzații de leșîn, greață și vărsături.

Nu m-am simțit mai bine nici când am găsit soluții financiare pentru criză în care se află familia mea. La insistențele lor, am mers la medic și am fost diagnosticată cu anxietate generalizată.

Psihiatrul a decis că este cazul să combin tratamentul medicamentos cu psihoterapia, o nouă lovitură pentru bugetul familiei.

Cu găndul la cei dragi, am hotărăt că mă voi informa și voi face eforturi să mă vindec, să mă regăsesc și am pornit pe un drum greu la capătul căruia pot spune că am scăpat de anxietate definitiv.

Ce soluții pentru anxietate am încercat


Mărturisesc că am început tratamentul cu mari speranțe și cu promisiunea făcută mie însămi de a scapă de anxietate repede, de a fi un pacient model.

Lucrurile însă au început să se complice, iar medicamentele prescrise au avut efecte adverse grave.

  •  Zoloft sau sertraline, Xanax

Am început să iau cu încredere Zoloft, pastile prescrise în mod uzual pentru tratamentul depresiei și al tulburărilor de anxietate.

Cu toată voință mea de a continuă medicația, nu am simțit nicio ameliorare. Eram din ce în ce mai nervoasă, mai obosită, am început să deznadajduiesc și să îmi doresc să mor. I-am spus psihoterapeutului meu ce mă frământă și am aflat atunci că Zoloft poate avea acest efect și că pentru mine nu este eficient.

Xanax, cu substanţa activă alprazolam, mi-a fost prescis pentru a susține somnul și a reduce anxietatea și îngrijorarea. Pentru o perioada am crezut că am învins atacurile de panică, însă acest lucru avea să se întâmple mai târziu. Starea din timpul zilei mă nemultumea total.

Pur și simplu nu mai eram eu, ci o umbră a mea permanent somnolență și moleșită și, din când în când, foarte iritabilă. Am oprit progresiv tratamentul.

  • Psihoterapia cognitiv-comportamentala

Nu pot spune că nu mi-a fost de ajutor în tratament, dar psihoterapia cognitiv-comportamentală este de ajutor în formele severe împreună cu medicația, care la mine nu a funcționat deloc.

Într-un număr relativ scurt de ședințe, am învățat să îmi identific fricile și mi-au fost prezentate metode pentru ameliorarea simptomelor resimțite. Am înțeles că trebuie să găsesc în mine forță de a mă ajută și singură.

  • Yoga

O prietena m-a invitat in grupul ei de yoga. Am citit ca yoga ajuta nu numai la relaxarea si imbunatatirea posturii corpului fizic, dar poate fi de folos si la alungarea gandurilor anxioase.

Meditația, vizualizarea si concentrarea asupra respiratiei mi-au fost de ajutor in incercarile mele de eliberarea a grijilor si a fricii. In timpul sedintelor reuseam sa ma relaxez.

Cum scapi de anxietate definitiv


Cel mai important beneficiu al ședințelor de psihoterapie a fost acela că la cabinetul terapeutului am aflat despre uleiul de CBD, de la o altă pacienta pe care o întălneam adesea când ieșeam din cabinet.

Am întrebat psihoterapeutul, care mi-a confirmat că a auzit de folosirea lui că tratament naturist. Am început să caut mai multe informații despre CBD și alte medicamente recomandate pentru reducerea anxietății.

Am găsit mărturii ale pacienților care spuneau ce să faci pentru a scapă de depresie și anxietate în 7 zile. A fost primul supliment care a funcționat cu adevărat și care, combinat cu meditația, m-a ajutat să scap definitiv de anxietate.

Uleiul de CBD

CBD, uleiul de canabis sau canabidiolul, este o substanță care se găsește în plantă de cannabis sau cânepă. Este complet inofensiv și lipsit de efecte secundare, spre deosebire de alți compuși ai plantei. Am început tratamentul și în doar o săptămâna de administrare regulată, am început să mă simt considerabil mai bine.

Niciodată nu am dormit mai liniștit, au dispărut atacurile de panică, am început treptat să îmi controlez din ce în ce mai bine stresul și anxietatea, să am o stare de spirit mult mai bună.

Familia și prietenii au fost primii care s-au bucurat de rezultatele tratamentului.

Lipsa temutelor efecte secundare cu care mă confruntasem la medicamente m-a făcut să îmi dau seama că am găsit cea mai bună metodă de a scapă de depresie și anxietate.


GreenifyCalm – Relaxare puternica – Elimina Anxietatea & Stresul

➡️  FARA STRES – Linisteste corpul in totalitate

➡️  FARA ANXIETATE – Elimina anxietatea de la radicini.

➡️  Formula avansata care combate Stresul & Anxietatea pe toate caile. 
ÎNCEARCĂ GREENIFYCALM

Meditația

Am continuat ședințele de yoga, am adăugat în rutină zilnică și rugăciunea și am descoperit că meditația este cu adevărat o soluție pentru cei care suferă de anxietate și au trecut prin stările cumplite pe care le-am trăit eu.

Concluzie Finală


Zilnic, mii de persoane caută informații despre cum scapi de depresie sau anxietate. Recomand cu încredere uleiul de CBD, fie că terapie complementară, fie că soluție pentru persoanele sensibile, care nu tolerează medicația clasică.

Dinu Emanuel
Dinu Emanuel

Am absolvit facultatea de medicina in Spania la Autonomous in 2009 si din anul 2018 am inceput sa profesez la ReginaMaria ca medic generalist Am obtinut si acreditarea pentru bunele practici ale plantei de Marijuana, implicit si CBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *