Care sunt semnele fizice ale depresiei?

Depresia afectează profund întregul organism, făcând astfel ca tristețea să se reverse în întregul corp, ducând astfel la diferite afecțiuni de ordin fizic.

Depresia se resimte în corp prin diverse feluri, acestea fiind diferite de la persoană la persoană. În rândurile ce urmează vom vorbi despre cele mai întâlnite astfel de simptome, despre ce este depresia, dar îți vom oferi și un tratament eficient pentru această afecțiune.

Parcurge articolul până la final și descoperă super tratametul pe care ți-l recomandăm!

Ce este depresia ?


Depresia este o afecțiune de ordin psihologic, care-i face pe cei care suferă de aceasta să fie într-o continuă stare de tristețe (vizibilă sau mai puțin vizibilă).

Mai este denumită și tulburare depresivă majoră, și pe lângă tristețea permanentă, aduce și o stare de apatie și lipsă de interes față de tot ce se întâmplă în jur.

Depresia este de mai multe feluri, poate fi permanentă sau sezonieră, mai gravă sau mai puțin gravă etc. Stadiile depresiei sunt crescătoare. Însă, netratată, depresia se poate prelungi pe perioade de ani întregi.

Care sunt cele mai des întâlnite simptome fizice ale depresiei ?


Atunci când se instalează în organism, depresia se face remarcată și la nivel fizic, prin diferite simptome, iată care sunt cele mai întâlnite:

  • Probleme de somn. Insomnia, sau somnul în exces poate reprezenta unul dintre simptomele care ar trebui să dea de gândit oricui. Deoarece, un organism sănătos trebuie să aibă un program optim și organizat de somn, care să constea între 6 și 8 ore în fiecare noapte.
  • Dureri în zona pieptului. Aceste dureri pot prevesti niște viitoare boli cronice a căror apariție este favorizată de depresie. În plus, pentru persoanele care suferă de boli cronice, cardiovasculare, precum insuficiența cardiacă sau boala arterială coronariană, depresia poate reprezenta un factor de risc.
  • Oboseală și epuizare. Cu toate că nu a făcut nimic deosebit, care să-i solicite organismul, o persoană care suferă de depresie va obosi mult mai ușor. Se va simți epuizată de tot ce i se întâmplă, și mai ales, de oameni, și de interacțiunea cu aceștia.
  • Dureri de mușchi și articulații. Durerea asociată depresiei este una cronică, care pare inexplicabilă, fiind și destul de agasantă, deoarece este foarte persistentă. Aceste dureri pot fi însoțite și de o sensibilitate crescută a sânilor (în cazul femeilor).
  • Probleme digestive. Chiar și aparatul digestiv este afectat de depresia prezentă în organism. Pot apărea creșteri sau scăderi bruște în greutate. Dar și probleme cu stomacul și sistemul digestiv, precum: diareea, constipația, greața, varsaturi, crampe etc. De asemenea, există și situații în care pacienții iau în greutate din cauza depresiei, ajungând chiar la obezitate, și la probleme precum diabetul de tip 2. Însă există și cazuri în care persoanele ajung să nu se mai hrănească corespunzător, și ajung astfel la sub-alimentare și chiar anorexie.
  • Dureri de cap. Sunt un simptom fizic primordial pentru depresie, creierul fiind cel afectat de această afecțiune. Durerile de cap se caracterizează cel mai des prin migrene, care sunt de lungă durată.
  • Probleme sexuale. Persoanele ce suferă de depresie se confruntă și cu scăderea drastică a libidoului, renunțând la sex și la orice astfel de plăcere. Lipsa libidoului duce la scăderea drastică a activității sexuale, lucru care mai apoi duce la probleme în relație.

Pentru o persoană care suferă de diferite afecțiuni fizice, indiferent de gravitatea sau felul acestora, depresia reprezintă un factor de risc important, care trebuie luat în serios încă de la primele semne și bănuieli.

Noi am dezvoltat pastile/ulei de CBD


Dacă ești în căutarea unui tratament naturist împotriva depresiei, care să nu aibă deloc efecte secundare, ai ajuns în locul potrivit!

Pe www.greenifycgd.ro găsești produse pe bază de extract pur de CBD care fac adevărate minuni în ceea ce privește tratarea depresiei, și nu numai!

Produsele pe baza de CDB de la Greenify ajută și în ceea ce privește anxietatea, perioadele de solicitare extremă și stres cronic.

Acestea sunt 100% naturale, și sunt aprobate de Ministerul Sănătății. Sunt situate ca fiind produse de calitate superioară, premium, datorită ingredientelor de calitate din care sunt făcute, și a tehnologiei noi, de ultimă generație, prin care sunt realizate.

Dinu Emanuel
Dinu Emanuel

Am absolvit facultatea de medicina in Spania la Autonomous in 2009 si din anul 2018 am inceput sa profesez la ReginaMaria ca medic generalist Am obtinut si acreditarea pentru bunele practici ale plantei de Marijuana, implicit si CBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *