Utilizări terapeutice și medicinale ale terpenelor

Poate o să ți se pară ciudat, însă, deși inconștient, te-ai întâlnit de foarte multe ori cu terpenele. Chiar cu numeroase feluri ale acestora.

De exemplu, te-ai întâlnit cu terpenele atunci când ai simțit mirosul unei plante, miros ce ți-a îmbătat parcă simțurile.

Ce sunt terpenele ?


Deși au un nume neobișnuit, terpenele sunt lucruri simple, ce fac parte din viața noastră de zi cu zi. Există terpene și terpenoide. Acestea oferă mirosul caracteristic, pe care noi îl simțim, pentru fiecare plantă și fruct.

În prezent, terpenele au început să fie folosite în mod separat, asta după ce s-au efectuat o mulțime de teste și analize, în urma cărora s-au descoperit beneficiile miraculoase ale acestora.

Mai ales că industria lor a avut o creștere considerabilă în ultimul timp, dezvoltându-se constant. Unele dintre cele mai populare terpene sunt terpenele de Canabis.

Terpenele în uleiul de CBD


Canabisul, în dozele potrivite, poate face foarte multe lucruri benefice pentru sănătatea noastră. Acestea pot chiar îmbunătății efectul anumitor medicamente.

Uleiul de canabis are un gust, o aromă și un miros specific datorită terpenelor. Acestea se regăsesc atât în componența produselor de frumusețe și de îngrijire a pielii, cât și în medicina alternativă sau cea convențională. De altfel, găsim terpene și în aromaterapie.

În cazul uleiului de canabis, terpenele influențează felul în care substanțele din canabis sunt absorbite de organism. Acestea acționează asupra receptorilor din organism, sporind atât efectele psihice, cât și pe cele fizice. Efectele acestea diferă în funcție de soiul de canabis, recolta din care a fost luat și multe alte astfel de motive.

P.S: Ca să te asiguri că achiziționezi terpene puternice, care să aibă efecte cu adevărat vizibile asupra organismului tău, verifică dacă produsul are certificat de puritate. Acest lucru îți arată dacă producătorii au folosit extract pur de canabis în produsul lor.

Beneficiile terpenelor în uleiul de CBD


Ultimele cercetări științifice au dovedit eficientă și beneficiile pe care terpenele le au asupra organismului.

În urma acestor descoperiri, un număr mare de oameni au început să le folosească, numărul de utilizatori crește continuu. Beneficiile acestora sunt numeroase, iată-le însă pe cele mai întâlnite:

 • Reduc anxietatea. Terpenele în uleiul de CBD îți pot da o stare de calm și liniște. Făcându-te astfel să ai o stare generală mai bună și să scapi ușor-ușor de sentimentele provocate de anxietate.
 • Previn cancerul și îi ameliorează simptomele.
 • Reduce depresia. Și în cazul depresiei, terpenele acționează la fel ca și atunci când vine vorba de anxietate. Terpenele pot chiar vindeca depresia si anxietatea atunci când sunt pure.
 • Te ajută să scapi de dependențe. Fie ca este vorba de dependența de alcool, droguri, tutun sau alte lucruri, efectul relaxant pe care terpenele ți-l oferă te ajută să scapi de nevoia de a te reîntoarce mereu la viciul de care suferi.
 • Au efect analgezic și calmant. Terpenele pot reduce atât durerea, cât și stările de nervozitate și agitație.
 • Tratează infecțiile bacteriene, și pe cele fungice.

5 tipuri de terpene


Există mai multe tipuri de terpene, iar în funcție de tipul acestora, beneficiile pot varia. Iată 5 dintre tipurile de terpene:

 1. Myrcene. Tipul acesta de terpene se întâlnește de obicei în plante precum hameiul, cimbrul și lemongrass. La rândul lor, planta de canabis conține și myrcene. Are rol în ameliorarea durerilor și prevenirea inflamațiilor, în special în ceea ce privește articulațiile. Specialiștii susțin că acest tip de terpene poate ajuta și la protejarea creierului și la îmbunătățirea activității acestuia. Pup
 2. Linalool. Are efecte benefice asupra persoanelor care suferă de depresie și anxietate. S-a făcut remarcat și în ceea ce privește boala Alzheimer, inversând semnele distinctive ale acesteia și ameliorând simptomele.
 3. Limonen. Protejează organismul de o serie de tulburări, imitând felul în care acționează anumite celule. Acesta are următoarele proprietăți terapeutice: anti-inflamator, antioxidant, antiviral, antidiabetic, impotriva cancerului.
 4. Pinen. Este un populat terpenoid natural și are efecte de: antiinflamator, bronhodilatator, expectorant, antiseptic local.
 5. Cariofilen.  Se regăsește în foarte multe plante și legume, precum ardeiul gras. Are efect antiinflamator asupra organismului, ce reduce nivelul durerii la unele persoane.

La ce să fii atent când cumperi ?


Pentru a te asigura că ai parte de terpene pure, nu chimice, caută certificatul de puritate al produsului.

Acesta îți va oferi garanția că ingredientele din produs au origini pure, naturale, și vor avea cele mai bune efecte asupra organismului tău.

Dinu Emanuel
Dinu Emanuel

Am absolvit facultatea de medicina in Spania la Autonomous in 2009 si din anul 2018 am inceput sa profesez la ReginaMaria ca medic generalist Am obtinut si acreditarea pentru bunele practici ale plantei de Marijuana, implicit si CBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *