Leacuri batranesti pentru somn

Problema insomniei este una din ce în ce mai des întâlnită în rândul adulților. Din cauza stresului cotidian și a preocupărilor accentuate, apăr dificultăți în a dormi sau în a avea un somn de calitate. În cele ce urmează vom prezenta care sunt cele mai eficiente leacuri bătrânești pentru somn.

Valeriana

Recunoscută pentru proprietățile sale calmante, valeriana ajută la un somn mai odihnitor. Aceasta are un efect anxiolitic, antidepresiv și ajută la a îmbunătăți semnificativ calitatea somnului. Mai mult, este recomandată în toate tulburările legate de somn produse de anxietate sau insomnie. Valeriana se poate consuma sub formă de pastile, ceaiuri sau inhalarea vaporilor de abur în care s-au pus florile acestei plante.

Lavanda

Atunci când persoana se îngrijorează din diverse subiecte și nu poate adormi, bătrânii recomandă ceaiul sau băile cu lavandă. Această plantă cu un miros plăcut ajută la inducerea unui efect de liniște și relaxare. Lavanda este utilă în ameliorarea stresului, la echilibrarea stării emoționale și induce starea de somnolență. De asemenea, se pot inhala vapori din ulei esențial de lavandă dintr-un difuzor de aromaterapie.

Hameiul

Deși este un ingredient folosit în prepararea berii, hameiul este util în combaterea insomniilor. Compușii regăsiți în această plantă au proprietăți sedative și analgezice, contribuind semnificativ la un somn odihnitor. În plus, hameiul are și efect anti-anxietate. Plantele de hamei se pot consuma în ceaiuri.

Mușețel

Mușețelul se află în topul plantelor cu efect de relaxare și un aliat important în lupta împotriva insomniei. Mușețelul conține flavonoide, o substanță care se leagă de receptorii benzodiazepinei, pentru un efect calmant și relaxant. De asemenea, mușețelul combate depresia și anxietatea și ajută la a induce starea de somnolență.

Păducelul

Ceaiurile sau tincturile de păducel provoacă inducerea stării de somnolență și relaxare. Pentru preparare unui ceai de păducel se folosesc flori și fructe, aproximativ o linguriță în 250 de ml de apă. Ceaiul se bea înainte de culcare pentru a crește calitatea și timpul de somn.

Sunătoare

Sunătoarea este o plantă renumită din bătrâni pentru proprietățile sale calmante. Aceștia consumau o cană de ceai de sunătoare înainte de culcare, întrucât are efect antidepresiv, combate insomniile și ajută digestia. Sunătoarea alungă stările de agitație, nervozitate și contribuie la un somn de calitate.

Cel mai bun leac bătrânesc

Potrivit studiilor, cel mai bun leac bătrânesc împotriva stării de insomniei este CBD-ul. Cunoscută și sub numele de cânepă, aceasta este folosită din cele mai vechi timpuri sub formă de ceai sau uleiuri.  CBD-ul influențează perioadele mai lungi de somn neîntrerupt. Mai mult, cânepa ajută la relaxare și reglarea anumitor probleme digestive

CBD

CBD-ul are o eficiență optimă în promovarea unui somn de calitate. Acesta este util pentru a scurta timpul necesar adormirii, pentru a induce starea de relaxare și pentru o regenerare mai bună a organismului pe timpul nopții.

Tabel comparație leacuri bătrânești

Pentru a evidenția care sunt cele mai bune leacuri bătrânești ce combat insomniile, am realizat un tabel comparativ între metodele și practicile prezentate mai sus.

În cazul în care apare insomnia, stările de anxietate sau depresie sunt util de încercat leacurile bătrânești care le combat. Atunci când se apelează la acestea, trebuie știut faptul că pe lângă beneficii, pot avea și efecte adverse dacă sunt consumate în cantități mari sau pentru o perioadă lungă de timp.

Dinu Emanuel
Dinu Emanuel

Am absolvit facultatea de medicina in Spania la Autonomous in 2009 si din anul 2018 am inceput sa profesez la ReginaMaria ca medic generalist Am obtinut si acreditarea pentru bunele practici ale plantei de Marijuana, implicit si CBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *